Hidden Secrets

Antwerpen Scheldekaaien,
1 januari 2021

Jouw bezoek aan Antwerpen start hier

Experience Antwerp

Je staat op het punt een stad te bezoeken, maar waar begin je met het plannen van je bezoek? Vaak vind je online een versnipperd aanbod. Niet in Antwerpen! Dankzij Experience Antwerp heb je een betrouwbare partner met gouden tips én tickets. Experience Antwerp begeleidt je om onze stad niet enkel te bezoeken maar ook echt te ervaren. Check it out!

Onze Huurfietsen
Heerlijk cruisen met onze huurfietsen

Verken Antwerpen met de fiets

Omdat we merken dat gasten graag Antwerpen willen verkennen op een avontuurlijke manier en een wat groter bereik wensen, spelen we in op die behoefte en verhuren we zelf fijne stadsfietsen (15€ per fiets). Zo vermijd je op zoek te moeten gaan naar een extern verhuurbedrijf en kan je meteen op stap.

Onze fietsen (model zonder buis) hebben 3 versnellingen, dikke banden, een handige mand aan het stuur, verlichting en een stevig kettingslot.

Om zeker te zijn van de beschikbaarheid, boek je dit best meteen mee op het moment van de reservering.

 
De ideale start van een perfecte dag

Tips voor het ontbijt

Pal naast Antwerp For Two vind je TINSEL. De beste ontbijtzaak van ’t stad. Veel van onze gasten kiezen ervoor om ontbijt te nemen buiten de kamer en dan kom je al heel snel hier terecht. Kom langs voor lekkere seizoensgerechten, verfrissende drankjes, goede koffie & nice vibes. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hier terecht. Tijdens weekends open vanaf 9u. Check it out!
Geniet van een heerlijk ontbijt of lunch in het historische hart van Antwerpen. Onze specialiteit? Uiteraard... tartines! Wat zegt een naam, nietwaar? ‘Boterhammekes’, zoals we hier in Antwerpen zeggen. Open of gegrild, met een vleugje liefde. Een kop koffie of huisgemaakte limonade? Absoluut, dat kan ook!
Gewoon lekker lang op de kamer blijven en het ontbijt op de kamer (15€/pp) nemen kan ook. Geef ons op voorhand een seintje hoe laat jullie dat willen en we brengen een heerlijk gevuld mandje voor de kamerdeur op het afgesproken tijdstip. Pistolets en croissants van de plaatselijke bakker, een selectie zout en zoet beleg, ontbijtgranen, melk, yoghurt en fruitsap.
Op enkele minuten stappen in de gezellige Lange Koepoortstraat vind je ToiToiToi. Een hele fijne plek waar koffie en lokale cultuur de belangrijkste ingrediënten zijn. Naast de ontbijtkaart is er ruimte voor kunst & design. Waar mogelijk werken ze met biologische en lokale ingrediënten, gewoon omdat het kan én om de impact op het milieu, dier en mens zo laag mogelijk te houden.
Heerlijke plekjes voor een tussenstop

Tips voor een drankje

Bij DOGMA Cocktails ben je op de juiste plaats voor heerlijke drankjes met namen zoals “Ella Spritzgerald” en “Japanese Blossom”. Onze persoonlijke favoriet noemt “Cocktail à la Louisiane” maar elk drankje is met veel expertise en smaak klaargemaakt. Een prettig gestoord team staat steeds klaar voor je om er iets lekkers van te maken.
Tango is een buurtbar en -keuken op de Sint-Paulusplaats, gecreëerd om een informele plek te bieden waar je kunt genieten van kwaliteitsdranken, vergezeld van een zorgvuldig geselecteerd foodmenu.
Wie sfeervol wil terrassen in Antwerpen, kan niet om het Mechelseplein heen. Hier komen verschillende low key hippe zaakjes samen. Voor een degelijke portie Vlaamse kost of een Zeppos Burger – met 100 procent rundsvlees en cheddar kaas – moet je bij Kapitein Zeppos zijn. Wanneer de zon schijnt, zit hun terras gegarandeerd vol. Kom mee genieten en vooral … SPREAD THE LOVE!
Bij Bier Central vlakbij het Centraal Station heb je keuze uit een uitzonderlijk grote collectie Belgische bieren. 33 verschillende soorten boer van het vat en meer dan 366 bieren op fles. Ook hebben ze een menu met Belgische streekgerechten. Ze verkopen een mooie bierencyclopedie en je kan er ook terecht voor een proeverij. Dit kan je aanvragen via antwerpen@biercentral.be.
De beste plekjes voor jouw lunch of diner

Heerlijk uit eten

Restaurant Marcel biedt zijn gasten een klassieke Franse produktkeuken, met een hedendaagse twist. De chef houdt van gerechten die goed op smaak zijn gebracht. Als basis start hij met een zorgvuldig geselecteerd topprodukt. Combineer dit met een goede wijn, eventueel geselecteerd door onze sommelier Jon Stalmans, en het feest is compleet.
In de keuken van restaurant MÓN staat een Josper®-oven, made in Barcelona. Het is een oven met houtskool die al het goede combineert van grillen en barbecuen. De hoge temperatuur, die kan oplopen tot 400°C, zorgt voor een perfecte textuur en sappigheid, of het nu vlees, vis of groenten zijn. De houtskool zorgt voor de smaak van vuur.
Top-concept in het oude douanegebouw in de wijk het Eilandje van Nikolaj Kovdal, de chef die ook de geliefde zaken Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord heeft opgezet. Je geniet er van een heerlijk uitzicht. In de open keuken wordt met open vuur gekookt, en vanuit een rocket stove. Het menu? De dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren, plus experimenten in fermentatie en pekelen.
Bij Schnitzel Antwerpen kan je terecht voor kleine deelgerechten (zoals bij de Spaanse tapabar) maar dan wel fusion keuken van chef Geert Wijns. Eenvoudige zaak maar een zeer eigenzinnige keuken die doet denken aan de stijl van Ottolenghi. Het 5-gangen menu met aangepaste wijnen is hier een aanrader.